Nyligen testade jag att föra fudge på jordnötssmör och kokosolja och det blev SÅ gott. Fudgen fick den där lite sega konsistensen som vanlig sockerstinn fudge har men den här är sötat med honung istället för vanligt vitt socker
[ Inlägget innehåller annonslänkar ]. Ett favoritrecept dagen till ära. Sockerfria chokladbollar. Men man kan verkligen inte ana att de är nyttiga - det enda ord som gör dem rättvisa är magiska
I byn Skåne-Tranås ligger Österlens chokladfabrik. Här bjuder chokladfabrikörerna Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén på sitt bästa recept på julens bästa dadelbollar
Kanelfudge. 2 dl grädde. 50 gram smör. 1 msk sötströ. 1 msk malen kanel. 1 nypa havssalt. Smält ihop allt i kastrull, sjud sakta på lägsta värme till en tjock kräm, vispa då och då (får inte koka)
Dessa chokladdoppadekokosbollar är fullproppade med kokos i alla dess olika former och passar dig som uppskattar denna smak tillsammans med lite mörkchoklad
Vispa alla ingredienser med elvisp ca 10 minuter. Ställ in bunken i frysen om den är för kladdig. Lättast är det att rulla bollarna när den blivit lite hårdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.