Chicken Tikka Masala
clao
clao

Chicken Tikka Masala

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 msk olja
  • 1/2 Kumminfrön
  • 1 Lagerblad
  • 2 st kardemumma (grön)
  • 1 svart kardemumma
  • 3 nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk Korianderfrön
  • 1 tsk Kumminfrön
  • 4 lökar, finhackad
  • 5 tomater, 4 finhackade och 1 hackad (utan kärna)
  • 1 msk vitlökspasta
  • 1 msk ingefärspasta
  • 1 1/2 tsk koriander, mald
  • 1 msk kashmiri chili
  • 1/4 tsk Gurkmeja
  • Salt
  • 4 msk malda cashewnötter
  • 10 bitar kycklingtikka (redan tillagad).
  • 1 grön paprika, hackad (mellanstorlek)
  • 1 röd lök, hackad (mellanstorlek)
  • 1 dl Grädde
  • 1/2 tsk Garam masala
  • 2 msk färsk Koriander
  • 1 tsk Limejuice

Beskrivning

    Fräs i kumminfrön, lagerblad, kardemumma, nejlikor och kanelstång i olja.

    Ha därefter i löken och ”Brown the unions”, finhacka 3 tomater
    Blanda i vitlök och ingefärspastan och fräs tills de inte är råa längre (någon minut).

    Tillaga såsen tills tomaterna har kokats in och är mjuka. Blanda i mald koriander, chili, gurkmeja, salt och fräs en stund.
    Ha i cashewnötspastan och fräs till oljan separerar sig på mellanhög värme.

    Häll därefter i kycklingen i grytan, ha ev. i kokt vatten till önskad konsistens (ej för vattnig).

    Hacka 1 tomat (ej kärna), 1 rå lök och paprikan i ca. 1 cm ”kuber” och rör först ned i löken och därefter tomaten och paprikan.

    När den nästan är färdigkokt, rör i grädde, garam masala, koriandern och limejuicen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.