Chicken Tikka Masala - Erik Videgårds recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk korianderfrön
  • 1 msk spiskumminfrön
  • 1 msk kardemummafrön
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 0,5 tsk nejlika
  • 2 torkad röd chilifrukt, utan frön
  • 2 msk gurkmeja
  • 675 g kycklingbröst, KRAV-märkt i 2 cm kuber
  • 1,25 tsk salt
  • 3 msk citronjuice
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5-0,75 tsk chilipulver
  • 6 msk kokosgrädde
  • 0,5 tsk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 4 msk rapsolja
  • 140 g gul lök, i tunna skivor
  • 5-6 klyftor vitlök, krossade
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,75 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 4 msk yoghurt
  • 2 tomater, finhackade
  • 3,5 dl kycklingbuljong
  • 0,25 tsk salt
  • 0,25 tsk garam masala
  • 4 msk färska korianderblad, hackade
  • Garam masala-kryddblandning2 msk korianderfrön 1 msk spiskumminfrön 1 msk kardemummafrön 1 msk svartpepparkorn 1 tsk fänkålsfrö 1 tsk gula senapskorn 0,5 tsk nejlika 2 torkad röd chilifrukt, utan frön 2 msk gurkmeja
  • Kycklingen675 g kycklingbröst, KRAV-märkt i 2 cm kuber 1,25 tsk salt 3 msk citronjuice 1 msk färsk ingefära, riven 2 klyftor vitlök, krossade 1 tsk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 0,5-0,75 tsk chilipulver 6 msk kokosgrädde 0,5 tsk garam masala 3 msk rapsolja
  • Masalasås4 msk rapsolja 140 g gul lök, i tunna skivor 1 msk färsk ingefära, riven 5-6 klyftor vitlök, krossade 1 msk malen spiskummin 0,5 tsk gurkmeja 0,75 tsk chilipulver 2 tsk paprikapulver 4 msk yoghurt 2 tomater, finhackade 3,5 dl kycklingbuljong 0,25 tsk salt 0,25 tsk garam masala 4 msk färska korianderblad, hackade

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.