Cheddarfylld kalkonfile
rallyma
rallyma

Cheddarfylld kalkonfile

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kalkonfilé
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 dl Kvibille® cheddar riven
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde
  • ½ pkt saffran à 0,5 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten och krama ur vätskan. Banka ut fileérna till 1 ½ cm tunna skivor och skär en djup ficka längs med filéerna. Blanda spenat, ost och sambal oelek. Fyll filéerna med blandningen och bryn dem i smör. Blanda grädde, saffran, salt och peppar. Lägg filéerna i en ugnssäker form och häll över gräddblandningen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.

    Serveringsförslag:

    Servera med ugnsrostad potatis, morot och smörfräst spenat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.