Rabarberkladdkaka på 40 minuter
rallyma
rallyma

Rabarberkladdkaka på 40 minuter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 6 portioner
  • 150 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 300-400 g rabarber
  • Servering
  • Dekorera med florsocker
  • Vaniljglass, vispgrädde eller vaniljssås

Beskrivning


    Så här gör du


    Smält smöret i en kastrull. Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, ägg och mjöl. Tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt.
    Skär rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. Portionera därefter ut rabarberbitarna jämt över smeten så att de täcker hela formen.
    Grädda kakan mitt i ugnen ca 20-30 min, 180 C. Låt svalna.
    Pudra över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.