Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostade rotfrukter ochfänkålmed en glaze på blodapelsin och honung
Salta, peppra och ringla ordentligt med olivolja över. Man kan också toppa den med olivolja, mycket örter eller brödkrutonger om den skall se extra fin ut
placera dem på en plåt och häll över olivolja, krydda med chilipeppar, salt och svartpeppar. Räkna med halva storleken annars är det bara att låta dem vara inne längre i ugnen
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Baconlindad rostas. Hacka löken och fräs den i rikligt med olivolja. Risotto med trattkantareller. Fint nog för att fira att en ny vecka startat och för att få användning av ännu några av kantarellerna från mor och far
Hyvla av några fina strimlor av fänkåloch morot med en skalare, spara. Var bara noga med vad du köper, jag undviker alla sorter av jätteräkor och scampi, de är katastrof för naturen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.