Krydda med örtsalt, peppar och vitlök, ringla på olja eller lägg i smörklickar, rör om. Servera rätten som den är, med en god sås/dressing eller vitlökssmör och varmt bröd
Lägg allt i en gryta och skölj ur skyn i stekpannan med lite vatten. Några svarta prickar i såsen är smulad torkad trattkantarell som knappast passar här men som spökade i huvudet när jag tänkte laga traditionell gräddsås så den fick komma med på försök
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Eftersom min frys var fullproppad med värmländska kantareller så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och veva ihop min första risotto någonsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.