1 kruka
färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
1 lime,
finrivet skal
3 msk
grönsaksbuljong
1 msk
curry
1 tsk
chiliflakes
3 dl
matyoghurt
Beskrivning
Skala och skär morötterna i skivor. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
Häll vattnet i en kastrull och lägg ner alla ingredienser i kastrullen (spara gärna lite korianderblad till topping). Låt koka tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, toppa med en klick matyoghurt och korianderblad.
Peel and dice carrots and potatoes. Use an immersion blender or high-speed blender to purée the soup. Add diced carrots and potatoes and sauté for a few minutes, but don´t let them brown
Vegan spicy carrotsoup. instagram 100kitchenstories. Har ni någonsin hört talas om Meet free Monday. Det är ett koncept som syftar på att man en dag i veckan, på måndagar, ska äta mat helt fri från kött
During winter I love warm soups (even if this winter has not been so cold). It's almost like the body is saying during October until March warm soups are a necessity
Add the oil, carrot, lentils and stock to the pan and bring to the boil. This spicy and tasty soup I can highly recommend in this autumn cold and darkness
Stir in carrots. 2 cups shredded carrots (about 2 medium carrots). Preheat oven to 350°F. Line a jelly roll (10×15”) pan with foil and spray with cooking spray (I like to use the spray with flour)
I love carrot cake and these raw carrot cake bliss balls are truly something special. Raw Carrot Bliss Balls (yields 8). 1 big carrot, shredded or chopped. Raw Carrot Bliss Balls (yields 8). 1 big carrot, shredded or chopped
Peel the potatoes into pieces and slice the carrots. Yesterday I wrote about a blueberry pie from my childhood and today about summer soup which was also a favorite when I was a kid
Classic Carrot Cake285 g vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat1½ tsk kanel1 tsk vaniljpulver3/4 tsk salt½ tsk ingefära1/4 tsk mald muskotnöt330 g rumsvarmt smör225 g ljust muscovadosocker110 g strösocker3 stora ägg1 dryg dl vattenca 650 g rivna morötterFrosting225 g rumsvarmt smör450 g creme cheese½ tsk vaniljpulverrivet skal av ca 1 citronca 2 paket florsockerSätt ugnen på 175 grader (ca 150 grader i varmluft)
Är du sugen på morotskaka men vill slippa äta matfett, socker, mjöl OCH disk. Då kan du göra dessa råa bollar som inte bara är hälsosamma för dig, utan de är även fruktansvärt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.