Gör så här:
Smula jästen i en bunke, lös upp jästen med hälften av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och parmesanost.
Tillsätt 5 dl av mjölet och arbeta till en smidig deg cirka 5 minuter.
Känns degen för blöt, tillsätt lite mer mjöl.
Lägg degen i bunken och täck med en bakduk.
Låt jäsa på en dragfri plats i cirka 1 timme.
Ta upp degen på ett lätt mjölat bord och knåda den lätt.
Rulla ut degen till en längd och dela längden i 15 lika stora bitar.
Forma bitarna till små bollar och lägg dom i en smord springform (24 cm).
Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
(varmluft 175 grader)
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite riven parmesan och sesamfrö.
(går lika bra att toppa med andra tillbehör)
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Låt brödet svalna på ett galler.
Mitt härliga Brytbröd är väldigt enkelt att baka och blir ett trevligt tillbehör till både vardag och fest.
Går att smaksätta precis som man vill, vilket är så roligt.
Passar utmärkt till en het värmande soppa.
Jag använde parmesanost i mitt, men går även bra att utesluta och välja något annat.
Detta recept går även bra att använda till Focaccia!
(tryck då ut degen i en fyrkantig form och pensla med olivolja istället)
Går utmärkt att frysa!
{ Neutralt brytbröd 2 sp/bit}
{Parmesanbröd 3 sp/bit}
Välj själv hur du vill forma ditt brytbröd. Brytbröd. Skriv ut Brytbröd. I helgen var det 30-års fest här hemma och som tillbehör till buffén hade jag bakat ett supergott brytbröd som alla tokgillade
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Nu har jag bakat ett brytbröd efter receptet som jag berättade om tidigare idag. Ett riktigt gott brytbröd som är trevligt att lägga fram på buffébordet
Bullarna kommer sedan att jäsa ihop, så det bildas ett fint brytbröd. Flytta försiktigt över det färdiggräddade brytbrödet till ett galler och låt sedan brödet svalna under bakduk
Sätt ugnen på 175- 200 grader. Värm vatten och olja till 37 grader och rör ut färskjästen i lite av vätskan i en stor bunke eller blanda torrjästen med lite av mjölet och tillsätt all vätska
Receptet på det här brödet fann jag liggandes bland mina tidningsurklipp. Det kommer från Coop. Jag gjorde brödet till Peter och han tyckte om det sa han så jag bestämde mig för att lägga upp det här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.