Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd. Med kesella och grahamsmjöl i degen blir bullarna saftiga och med en precis perfekt känsla i tuggorna
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Toppa medfrön, flingsalt, ost eller något annat smaskigt. Rulla till runda bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, Lägg dem med lite mellanrum, men inte för långt ifrån varandra – de ska jäsa ihop
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Pensla med (brödglans). Värm upp mjölken med smöret. Pensla varje bulle med brödglans. Man kan också låta en eller flera bullar utan att doppa den/de i frö, utan den/dessa penslas med äggula
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.