Broccolipaj utan pajskal
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Broccolipaj utan pajskal

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Personer
  • 250 g broccoli
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde eller mjölk (går att byta ut mot mjölk)
  • 100 g riven cheddar eller annan smakrik ost
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.

    2. Dela broccolin i mindre bitar och lägg dem i kokande vatten i 1 minut. Låt rinna av och grovhacka broccolin.

    3. Vispa ihop äggen med grädden.

    4. Blanda ner cheddarost, svartpeppar och salt samt den hackade broccolin.

    5. Smörj 4 små pajformen med smör och fördela fyllningen i dem.

    6. Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter tills pajen har fått fin färg.

    7. Servera gärna med en liten sallad.

    TIPS: Vill du göra en stor paj så använd en stor pajform och öka tiden i ugnen till 30-35 minuter.

    (Med bacon: 1 paket - Skär baconet i lagom stora bitar och fräs dem i en varm stekpanna så de blir knapriga, sprid ut i formen med de andra ingredienserna.)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.