1 dl
grädde eller mjölk (går att byta ut mot mjölk)
100 g
riven cheddar eller annan smakrik ost
1 krm
nymalen svartpeppar
0,5 tsk
salt
1 msk
smör
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Dela broccolin i mindre bitar och lägg dem i kokande vatten i 1 minut. Låt rinna av och grovhacka broccolin.
3. Vispa ihop äggen med grädden.
4. Blanda ner cheddarost, svartpeppar och salt samt den hackade broccolin.
5. Smörj 4 små pajformen med smör och fördela fyllningen i dem.
6. Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter tills pajen har fått fin färg.
7. Servera gärna med en liten sallad.
TIPS: Vill du göra en stor paj så använd en stor pajform och öka tiden i ugnen till 30-35 minuter.
(Med bacon: 1 paket - Skär baconet i lagom stora bitar och fräs dem i en varm stekpanna så de blir knapriga, sprid ut i formen med de andra ingredienserna.)
Okej okej, en paj utanpajskal kanske inte kan kallas paj utan gratäng, men den här gratängen smakar precis som mammas broccolipaj för fyllningen är ju exakt densamma och det låter mycket godare att skriva paj än gratäng
Fördela skinka, broccoli och tomater jämt över pajskalet. broccolipaj med skinka och tomat,. Nagga pajskalet med en gaffel och sätt in i ugenen i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.