Bread & tomato soup (Pappa al pomodoro) Jamie Oliver
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
3 cloves
of garlic
1 big
bunch of fresh basil
500 g
ripe cherry tomatoes
quality extra virgin olive oil
2 x
400 g tins of quality plum tomatoes
500 g
stale quality bread (Ciabatta)
Beskrivning
Preheat the oven to 180ºC/350ºF/gas 4.
Peel and finely slice the garlic, then pick the basil leaves, finely slicing the stalks.
Prick the cherry tomatoes and place in a roasting tray, scatter over one of the sliced garlic cloves and a quarter of the basil leaves. Drizzle with extra virgin olive oil, sprinkle with sea salt and black pepper, toss to coat, then roast for 20 minutes to intensify the flavour.
Meanwhile, heat a lug of oil in a large pan, add the remaining garlic and the basil stalks and fry for 1 minute, or until softened.
Tip in the tinned tomatoes, breaking them up with a spoon, then add 1 tin's worth of water. Bring to the boil, then reduce to a simmer for 15 minutes.
Tear in the bread up, mix well and season to taste. Tear in most of the remaining basil leaves and let the soup sit on a low heat for 10 minutes.
By this time the roasted tomatoes will be done, with juice bursting out of their skins, so add them to the pan, remembering to scrape all the lovely juices and sticky bits from the bottom of the tray.
Give the soup a good stir – you're looking to achieve a thick, silky, porridgey texture, so feel free to adjust it with a little water, if needed.
Remove from the heat, add 6 tablespoons of extra virgin olive oil, and divide between your bowls. Serve with the remaining basil torn over the top.
Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. 1600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar. 13 st rödlökar, skalade och klyftade. 1grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1havssalt och nymald svartpeppar. 14 klyftor vitlök, skalade. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1Marinad 1,5 tsk hel kryddpeppar 6 kryddnejlikor havssalt och nymald svartpeppar 4 klyftor vitlök, skalade 3 lagerblad, färska 1 kanelstång 1 tsk oregano, torkad 1,25 dl torrt grekiskt rödvin 4 msk rödvinsvinägerStöt kryddpepparkornen, nejlikorna och en nypa salt i en mortel. Tillsätt den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 10 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. Krydda ordentligt med salt och peppar och koka upp, sänk sedan till låg värme, sätt på locket och låt sjuda i 1 1/2 timme. Ta av locket och koka i ytterligare 45 minuter eller tills köttet är riktigt mört och börjar falla sönder och såsen är härligt tjock
Trevlig helg alla fina & lev väl. Lycka till & hoppas att ni kommer att prova denna gudomliga pizza -som faktiskt även kan bli den nyttigaste du har ätit
Även om det är trevligt att föreställa sig Jamies läspande engelska inlevelsefullt berätta tips och tricks medan han fingrar på precis alla ingredienser
Serve with a nice bread. Soup, I love soups of all kind. Soppa, jag älskar soppor i alla dess former. This Mediterranean TomatoSoup is great in that way, you can variate with those vegetables that you have at home
Speciellt när det gäller mitt-i-veckanmatlagning, då får det mer än gärna gå lite snabbare, inte vara för mycket pillemojs och helst inte ha en ingredienslista a'la nationalencyklopedin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.