Här kan du verkligen låta fantasin flöde men ovanför är ”grund ingredienserna”
Du kan ha med tex, svamp, lök, morötter, spinat, jordnötter, zucchini, solrosfrön, svarta böner. Ja listan är hur lång som helst de beror på om du vill göra Tao dipp gryta eller köttfärssås
Beskrivning
Grönsaker:
Skölja och strimla 0.5 purjolök, skär 1 röd paprika i 2 cm tärningar. ( skölja och skär upp resten av gränserna som du använder utöver grundreceptet)
Bean chili:
Hetta upp en stekpanna med olja, fräs hälften av purjolöken, all paprika ( + tillagda grönsaker) fräs på medel hög värme i 3 minuter och lägg sen ner 2-4 pressade vitlöksklyftor och fräs 1–2 minuter till.
Tillsät 1 msk tomatpuré, 0.5 dl vatten, 1 fp krossade tomater (295g), 0.5 buljong tärning, 0.5 msk chilipulver, 1 tsk spiskummin ( + andra tillvals kryddor), 0.5 - 1 msk sambal olek och salt. Låt puttra under locket ca 10 min
Ta fram ytterligare en stekpanna och fyll den med soja färs från annammammas. Och stek till de fått bra färg ( kan tillsätta lite tacokrydda och andra kruyddor )
Topping:
Tärna 200g tomater ( 2-3 st) och lägg i en skål tillsamman med resterande häften av den strimlande purjolöken.
Skölj 1 fp kidneybönor 390g och häll ner det tillsammans med sojafärsen i stekpannan med chilibean/grönsakerna. Låt puttra ytterligare någon minut
( här kan du lägga i andra saker också som tex jordnötter, solrosfrön, spinat för köttfärssås)
Servera sen antingen som en köttfärs sås eller som en röra med taco chips, avokadoröra, vitlöks sås
Rör ihop ”toppingen” i köttfärssåsen/röran för att få en härlig mix
For more spice/depth, add more adobo sauce to taste (watch it, it can get spicy quickly). Stir, then add the black beans, chickpeas, adobo sauce, corn and season generously with more salt and pepper
Servera köttfärssåsen med nudlar och broccoli. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ingefära&chili. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g köttfärs 3 dl strimlad purjolök 2 msk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ingefära&chili 300 g äggnudlar 250 g broccoli
Mixa/stött avokadon slät, klumpfri och krämig tillsammans med lite olivolja, en skvätt limejuice, fint hackad chilifrukt (börja med lite) och pressad vitlöksklyfta
Majsolja till stekning/bryning. Täck högst 2/3 av stekytan. 2 msk chilipulver. Bryn färsen i majsolja i en järngryta tillsammans med den grovhackade löken, vitlöken och tacokryddan (tacokryddan har du i precis på slutet annars bränns den)
If you’re chili is too spicy, stir in a small splash of apple cider vinegar. Stir in the apple cider vinegar and black beans and then add 2 cups of vegetable broth (or enough to cover everything). 1 teaspoon chili powder*. 1 cup cooked black beans, drained and rinsed
Den är snudd på perfekt, den här chilin. Finhacka löken, vitlöken, chilin och baconet. Tillsätt löken, vitlöken, chilin och tomatpuren och fräs dem mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.