1. Skär upp löken i fina bitar
- stek den i smöret, tillsätt champinjonerna när löken nästan är färdig
2. Häll i vita bönorna
- glöm inte att röra om, det fastnar lätt i botten
3. Sila kidney bönorna
- häll i bönorna
4. Rör i kokos drickan
5. Till sist, tillsätt kryddor efter smak
Jag åt detta tillsammans med potatis, går fin fint att äta det som det är också
10 st Champinjoner. 13 dl Gröna bönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten
Denna färggranna nordafrikanska gryta med champinjoner och sensommargrönsaker passade jättebra att göra nu när vi har skördat de sista grönsakerna i trädgårdslandet
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.