Bästa saffransdegen
Helena Toftling
Helena Toftling

Bästa saffransdegen

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl gammaldags mjölk
  • 2 pkt osötad jäst
  • 2 dl råsocker
  • 2 pkt saffran
  • 1 tsk salt
  • 1 stort ägg
  • 1 kg vetemjöl

Beskrivning

    1. Smula jästen i en rymlig bunke. Smält smöret och rör ner mjölken. Degvätskan ska vara fingervarm.

    2. Blanda ner saffran i degvätskan tillsammans med socker och salt. Vispa ner ägget i vätskan.

    3. Häll därefter i mjölet. Arbeta med degkrokar tills degen bildar en smidig boll.

    4. Täck degen under bakduk i ca 45 minuter. Den kommer dubbla i storlek.

    5. Häll upp degen på bakbordet. Knåda lätt och baka ut bullar.

    6. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i ca 20 minuter. Pensla med vispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter på 225 grader.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.