Auberginegratäng
Maria
Maria

Auberginegratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 PORTIONER
  • 2 stora auberginer
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 morot, riven
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 dl veganost, gärna vegan mozzarella
  • OREGANOSÅS
  • 2 dl Imat fraiche
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • salt

Beskrivning

    1
    Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå ca 10 min.

    2
    Fräs lök, vitlök och morot i olja och tomatpuré i en kastrull. Häll i krossade tomater, vatten, linser, balsamvinäger, socker, timjan och salt. Låt sjuda 15–20 min.

    3
    Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Rosta högt upp i ugnen till fin färg, ca 10 min, (ev grilleffekt).

    4
    Varva aubergineskivorna med tomatsåsen i en passande gratängform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

    5
    Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera gratängen med såsen och gärna en grön sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.