Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Här sitter jag en ledig torsdagseftermiddag framför datorn med en kopp kaffe i handen. Det är intressant att sitta och lyssna på dem måste jag säga, höra hur de diskuterar fram och tillbaka, blir lite smått "osams", men sen ändå kommer fram till en lösning som båda är nöjda med
Stek upp kycklingfärsen med gul löken. Lägg i kycklingbuljong, ketchup och cirka 3 dl vatten, krydda med salt och vitpeppar och låt koka upp. Koka upp pastan i rikligt med vatten och salt, häll av vattnet cirka 2 minuter innan pastan är klar
Kanske att den behöver lite finslipning och komplettering med t. Den kan ätas varm eller kall så den passar därmed även att förbereda och det är ju sällan något negativt
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Torka av auberginskivorna med hushållspapper och stek dem i en stekpanna med olja
Auberginegratängmed halloumi. Har många gånger gjort auberginerullar med halloumi som jag älskar. Dock är det lite pill med detta och tänkte att jag gör en variant som en gratäng istället
Jag brukar servera den med sallad, lite marinerade bönor och. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.