Hacka dadlarna och lägg i en mixer tillsammans med 1 dl av havregrynen, allt mandelmjöl och vaniljpulver. Mixa tills dadlarna är finfördelade. Tillsätt smöret i bitar och mixa till en jämn deg.
Ta ur degen och arbeta in 1 dl havregryn med händerna – det gör att degen blir lite mer knaprig och smulig.
Skala och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel.
Lägg äppelbitarna i en ugnsfast form och fördela degen över äpplena.
Grädda ca 20-25 minuter i mitten av ugnen, tills pajen fått färg och äpplena är mjuka.
Servera gärna med vispad grädde smaksatt med lite äkta vaniljpulver.
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Blanda ned honung, citronsaft, havregryn, linfrön, pumpafrön och chiamjöl, och kör maskinen på lågt varvtal tills allt blandats
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Blanda ned havregrynoch hackad choklad, samt havremjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Det kan inte hjälpas, nog är det gott med något sött och knaprigt som avslutning på middagen, till en kopp kaffe eller te
Idag började jag min morgon med att äta denna goda frukost. Blanda chiafrön ochhavregryn i en skål. Jag gör den klart kvällen före, lägger i den i kylskåpet och låter den stå över natten
XD Och dagen till ära ger jag er gårdagens frukost, en härlig shake med kanel, kako ochdadlaroch till det hade jag en apelsin ochäggoch keso riskaka med örtsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.