Äppel/smulpaj med dadlar och havregryn
sophiaasarar
sophiaasarar

Äppel/smulpaj med dadlar och havregryn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 1 msk kanel
  • 6 dadlar
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelmjöl (alternativt malda mandlar)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 50 g smör

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Hacka dadlarna och lägg i en mixer tillsammans med 1 dl av havregrynen, allt mandelmjöl och vaniljpulver. Mixa tills dadlarna är finfördelade. Tillsätt smöret i bitar och mixa till en jämn deg.

    Ta ur degen och arbeta in 1 dl havregryn med händerna – det gör att degen blir lite mer knaprig och smulig.

    Skala och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel.

    Lägg äppelbitarna i en ugnsfast form och fördela degen över äpplena.

    Grädda ca 20-25 minuter i mitten av ugnen, tills pajen fått färg och äpplena är mjuka.

    Servera gärna med vispad grädde smaksatt med lite äkta vaniljpulver.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.