Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Baconstekta dadlarmed fetaost, färska fikon och knäckesticks. Fetaost, fikon ochdadlar på fat. Någon av gästerna var faktiskt ganska skeptisk mot de små dadlarna, men efter löfte om att få spotta ut dom om de inte passade utan att skämmas, så tror jag bestämt att hon högg in på flera stycken = ) De var riktigt goda de små rackarna
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Riv den råa potatisen fint, blanda i saltoch pressa ur vätskan med händerna. Pressa i den kokta potatisen genom en finmaskig sil och blanda med den råa
Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan med bär efter smak. se, och den enda modifiering jag har gjort är väl egentligen bara att lägga till ingefära i pajskalet och toppa med annat än de röda vinbären som föreslogs i orginalreceptet
Häll av vattnet från de blötlagda dadlaroch mixa ihop med ingredienserna till kolafyllningen. En paj med knaprig hasselnötsbotten, krämigaste kokos-kolafyllningen och ett lent chokladtäcke
Strö rikligt med grovt salt i en form och lägg korven/korvarna på saltet. Hade det inte envisats med att blåsa på fel håll så hade vi baske oss dukat upp kvällens middag på balkongen och ätit där, men vi får väl njuta av den soliga utsikten genom fönsterna istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.