1 Till
4-6 personer:16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. Rosta mandlarna i en torr inte alltför het panna. Stoppa in en mandel i varje dadel. Vira en halv baconskiva runt varje dadel. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel.
hassel-, pekan-, para- och macadamianötter) 2 msk lönnsirap 1/2 tsk flingsalt Till servering plockad timjan kex eller bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter ochmandel
ca 25 st 2 dl sötmandel 100 g urkärnade färska dadlar 2 msk agavesirap 2 msk kokosolja 3 msk kakao 1/2 tsk pepparkakskryddor 1 krm salt ca 2 dl rostade mandelspån Lägg till i inköpslistan
med mandlarna, hälften av dadlarnaoch all vätska och tillsätt resten av ingredienserna eftersom. Ett gäng vänner samlades, åt pannkakslunch tillsammans, välkomnade våren och utbytte presenter till en anonym mottagare, typ som julklappsspelet fast på våren
Tillsätt dadlar, kakao och dadelsirap och fortsätt mixa. Lägg kokoschipsen i en kraftig plastpåse och dunka/slå med handen så de krossas och blir mer finfördelade
Idag gjorde jag den lite annorlunda med mer baconoch dessutom meddadlar i. Brysselkålen ska vara rensade och halverade när de läggs i pannan och frästes runt en stund ihop meddadlarnaoch saltet
När du är nöjd med konsistensen, i med resten av valnötterna och mixa några sekunder. Man kan skippa kakaonibs om man inte har det hemma eller hittar i butiken, men det blir supergott med lite extra crunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.