Rebeckas kokbok

  • 8 Recept

Köttfärssoppa med potatis

Smält margarin i en stor gryta, bryn färsen. Tillsätt pressad vitlök, salt och peppar. Häll i dom passerade tomaterna, tomatpuré, vatten och buljongtärningarna

Fläskpannkaka

Tid. 40 - 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smeten. Vispa samman mjölet och saltet med hälften av mjölken till en slät smet

Fiskgratäng

Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en glasform. Krydda med salt och peppar. Skiva purjolöken och fördela ut runt fisken

Festlig gryta

Tid. 40 minuter. Börja med att koka riset så det hinner bli klart tills grytan är klar. Skär fläskfilé i ca 1,5 cm tjocka skivor

Chokladbollar

Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, kallt kaffe och havregryn. Forma runda bollar och rulla dom i kokos eller pärlsocker

Apelsinfudge

Häll vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka på medelvärme till 125 grader. Rör ner smör och koka ytterligare 2 minuter

After Eight-kladdkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Kladdkaka. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda dom torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret