Fläskpannkaka
rebeckaharksen-1
rebeckaharksen-1

Fläskpannkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 25 g smör eller margarin
  • 150 - 200 g rimmat fläsk
  • 1 sats smet till fläskpannkaka

Beskrivning

    Tid: 40 - 50 minuter
    Sätt ugnen på 225 grader.

    Smeten:
    Vispa samman mjölet och saltet med hälften av mjölken till en slät smet.

    Vispa ner resten av mjölken samt äggen.

    Sätt in den tomma ugnsformen (30 x 40 cm) i ugnen 2-3 minuter. Lägg därefter i fettet och låt ugnsformen stå i ugnen tills fettet börjar bli lätt brynt. Passa det noga så det inte bränns.

    Skär fläsket i små tärningar. Stek dom i ugnsformen i ugnen 6-10 minuter. Rör om i fläsket efter halva tiden.

    Häll i pannkakssmeten och låt pannkakan gräddas något under mitten i ugnen ca 20 minuter.

    Servera med lingonsylt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.