400-500 g
benfritt fläskkött t.ex fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog
Smör att steka i
200 g
färska champinjoner
1 gul
lök
1 tärning
av köttbuljong
0,5 tsk
salt
1 krm
peppar, svart eller vit
1-2 msk
tomatpuré
1 tsk
paprikapulver
5 dl
grädde
120 g
bacon
Beskrivning
Tid: 40 minuter
Börja med att koka riset så det hinner bli klart tills grytan är klar.
Skär fläskfilé i ca 1,5 cm tjocka skivor. Skär annat kött i mindre bitar om det behövs (beroende på hur stora bitar man vill ha i sin gryta).
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.
Stek köttet i omgångar på medelhög värme. Stek ett par minuter på en sida och vänd på bitarna och stek ytterligare ett par minuter så det får färg på 2 sidor (det behöver inte bli genomstekt). Salta och peppra under tiden du steker.
Under tiden köttet steks: Skölj av champinjonerna och skär dom i skivor. Hacka löken.
Lägg sen över köttet i grytan när det är klart.
Stek löken och champinjonerna tillsammans i smör tills löken blivit blank och lite genomskinlig och champinjonerna har krympt.
Lägg ovanpå köttet i grytan.
Därefter kan du klippa bacon i bitar och steka lite om du vill, innan du lägger ner det i grytan.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och grädden.
Låt koka upp. Rör om. Låt sen koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 minuter, annat kött gärna ca 15-20 minuter.
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Bryn fläskfilén på hög värme i en gryta. Vi blev bjuda på denna goda lchf rätten i Lördags. Funkar fint att äta ris till om man vill ha kolhydrater till
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. av grytan med cayennepeppar och salt. Hej i kylan. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Lägg i en gryta. Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Lägg i grytan. Lägg i grytan. När de två timmarna gått, plocka ut svartpepparkornen ur grytan
Hans specialitet är burgundisk gryta och här kommer hans recept (från ICAs recept). Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt
Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god. Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.