Låt spenaten tina i ett durkslag. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Grädda därefter i ugnen 15-18 minuter och låt svalna på galler
Lägg skink-steken i formen och lägg på locket. Låt oss slänga in den som den är. Hel kotlett. Det är honungen som reagerar så i värmen och mörknar allt kring sig
Vilken dag, ögonen har gått i kors och jag somnade en stund i vilrummet på jobbet under lunchen, godissuget hos de flesta på kontoret har varit skyhögt och vädret äckligt värre
Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. Innertemperaturen ska visa mellan 80-85 grader. 1 krm vit- eller svartpeppar
Ett glutenfritt fröknäcke som är helt fantastiskt. Låt svalna och njut sedan av ditt ljuvliga fröknäcke som du kommer få göra många plåtar av, de lovar jag
Vissa dagar har jag kompletterat med ett ägg också. Jag äter ju i normala fall knappt frukost alls förutom på helgerna, eftersom jag brukar hålla mig mätt på kvällsmålet väldigt länge
Av någon outgrundlig anledning finns det inte med på min mentala vad-fan-ska-vi-äta-lista. En vanlig, pannstekt omelett vill jag ha ganska blek och kompakt (jag vet, jag är väl knäpp) medan en ugnsomelett gärna får vara fluffig och härligt gyllene
TwitterFacebookLinkedInPinterestStumbleUponGoogleE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Såg det här receptet på en amerikansk sida och föll för det eftersom resultatet var så snyggt
Andra variationer jag brukar köra är att slänga i * Spenat* Tomatpuré* Mozarella* Pesto* Röd lök* Ostskivor* Morötter* Soltorkade tomaterLättsom en omelett
Funkar i och för sig med alla möjliga rester och grönsaker - tillsätt några ägg, en skvätt vätska, lite ost och kryddor, servera med fräsch sallad - vips, så har du en komplett lunch
Numera har vi ett bra "bas-sortiment" med kakrecept som fylls på efterhand. När jag läste boken "Den hemlige kocken" och liknande fakta så började jag dock fundera mer på vad mat- och kakor- innehåller
Vi är bara i planeringsstadiet ännu, men ändå är det här nånstans som allting börjar. För mig handlar det mer om att skapa en bra grund för ett bra resultat
men - det går hur bra som helst att göra så, och resultatet blev alldeles strålande. Kanske är det inte så man "ska" göra - men det är så jag gör, och det fungerar för mig
Det är säkert många som vill börja året med lite lättare alternativ på dessertbordet. Jag själv är en sådan person som aldrig skulle få för mig att dra ner på socker i en kaka eller försöka ersätta smör på något sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.