Servera med stekt halloumi. Ta rikligt med olja. 1 msk ljus soja1 msk fisksås1 msk risvinäger1 msk socker1 tsk sesamoljalite riven ingefära1 klyfta vitlök, hackad+HalloumisesamfröVärm en wok/stekpanna på högsta värmen
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Skriv ut recept 1 spetskål
Hacka lök och stek med. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.