Blanda 5 dl av mjölet med sockret och tillsätt smöret i klickar. Blanda samman till en grynig massa. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt den tillsammans med äggen
Rör margarin och socker poröst. Blanda i ägget och sen de andra ingredienserna. Arbeta ihop degen. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till ca 20x25 cm
Om du har en bit smördeg hemma går det snabbt att göra en wienerlängd. Ca 25 st. 1. Sporra ut tunna remsor av smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller direkt på en perforerad plåt
Wienerlängd   Nr 534 Snabbshaker           Vispa ihop ½ liter mjölk + marzanpulver  Nr 1509 MicroPlusKanna   200 gr margarin                                            2½ dl mjölk, fingervarmt  Nr 582 B-to-B Vispskål     häll i mjölkblandningen och rör ner                                            1 paket jäst                                            1 ägg                                            ½ dl socker  Optimum Måttsked             1 tsk Kardemumma                                            ½ tsk salt  Nr 544 Måttset                   6-8 dl vetemjöl  Nr 1473 Rörsked               att röra med  Rör om ordentligt, sätt på locket på B-to-B Vispskålen och placera skålen i varmt vatten i diskhon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.