Ena tårtan är bakad av glutenfritt mjöl och mandelmjöl, den andra med vanligt mjöl och mandelmjöl. Fyllningarna är Philadelphiakräm med grädde, smaksatt med rivet citronskal och vanilj, samt andra lagret med färskrörd hallon&jordgubbskompott som röres fast med Vaniljsåspulver
Om du har en bit smördeg hemma går det snabbt att göra en wienerlängd. Sporra ut tunna remsor av smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller direkt på en perforerad plåt
Kläm ut degen med Rörskeden så att den blir slät och täcker hela långpannan. Wienerlängd   Nr 534 Snabbshaker           Vispa ihop ½ liter mjölk + marzanpulver  Nr 1509 MicroPlusKanna   200 gr margarin                                            2½ dl mjölk, fingervarmt  Nr 582 B-to-B Vispskål     häll i mjölkblandningen och rör ner                                            1 paket jäst                                            1 ägg                                            ½ dl socker  Optimum Måttsked             1 tsk Kardemumma                                            ½ tsk salt  Nr 544 Måttset                   6-8 dl vetemjöl  Nr 1473 Rörsked               att röra med  Rör om ordentligt, sätt på locket på B-to-B Vispskålen och placera skålen i varmt vatten i diskhon. Därefter rör om degen med Rörskeden, så att luften försvinner  Nr 559 Degunderlag           Häll hälften av degen på Degunderlaget  Nr 558 Brödkavel               Fyll den med varmt vatten. Rulla ihop degen med 2 Rörskedar
Detta blir en läcker kaffefläta med sin nästan exotiska fyllning av björnbär. Smula sönder jästen i en skål och rör ut den med litet av den kalla mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.