Klassiska wienerbröd (spandauers)
Kak-labbet
Kak-labbet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3. Första utkavlingen efter det att smörplattan vikts in i degen var den svåraste för mig. Smöret får inte vara stenhårt, då är det ursvårt. Trust me
  •  
  • Grundrecept, wienerdeg
  • 20 st normalstora wienerbröd
  • 625 g iskallt vetemjöl (lägg mjölpåsen i frysen kvällen innan du ska baka)
  • 250 g kallt vatten
  • 50 g jäst
  • 40 g strösocker
  • 25 g rumstempererat osaltat smör
  • 5 g salt
  • 3 ägg
  • 600 g kallt smör för inkavling (rena hälsokuren)
  •  
  • Mandelfyllning
  • 200 g riven mandelmassa
  • 100 g strösocker
  • 100 g rumstempererat smör
  • 50 g vatten
  •  
  • Vaniljkräm
  • (gör denna i förväg och var beredd på att det kommer att bli lite över)
  • 500 g mjölk
  • 1 vaniljstång 125 g strösocker
  • 6 äggulor 50 g maizena majsstärkelse
  • 50 g smör
  •  
  • Glasyr
  • 120 g florsocker
  • 20-25 g vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.