Nu ska jag bjussa på världens enklaste å kanske godaste bullrecept. Wienerbullar. Ingredienser. 1 fpk smördeg (vi tog en rulle smördeg från Ica, finns i kyldisken, ofta bredvid färdiga pannkakor, plättar å gröt)
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och mjöl
Ugn 250 grader. Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i grädden. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter
Arbeta ihop ingredienserna till degen till en slät deg. Rör ihop fyllningen till en massa. Kavla ut degen , skär ut fyrkanter, klicka ut fyllningen, nyp ihop ändarna, lägg i bullformar
1. Lägg mjölet i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret och finfördela. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt till mjöl- och smörblandningen
Sätt ugnen på 225-250°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i litet mjölk. Tillsätt resten av mjölken, ägg, socker, salt och hälften av mjölet
1. Rita 3 runda ringar, ca 24 cm i diameter, på bakpapper. Smörj och mjöla ringarna. 2. Vispa vitor och socker över sjudande vatten, inget vatten får tränga in i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.