Det är en fin höst vi har, med högvis av stora fina äpplen som bara rasar ner från träden. Serveras med en vaniljsås som är så god att man nästan bara vill dricka den separat
Lägg plommonen med citronsaft, strösocker och muscovadosocker i en gryta. Låt koka på medelvärme utan lock i cirka 15 minuter. 60 g mörkt muscovadosocker
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Likaså kan man variera det vita sockret medmuscovado eller rårörsocker. Två plastpåsar fyllda med svenska äpplen var skulden till att det kokades både äppelmos och bakades äppelpaj under några timmar
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Om man inte har någon våg till hands kan man ta ca 14-15 medelstora tomater, 3 gröna äpplen och 2 ganska stora lökar. 2 – 3 chilifrukter med “lagom ” hetta alternativt 2 – 3 tsk chilipulver. 3 dl muscovadosocker (jag tar ljus muscovado men om man vill ha det hela lite mustigare tar man mörk). 3 chilifrukter med “lagom ” hetta alternativt 2 –. 3 dl muscovadosocker (jag tar ljus muscovado men om man vill ha det hela lite mustigare tar man mörk)
Idag är det lördag och jag kom mig iväg på en kompisfika nere på Lilling Cottage med en god vän. Lägg smöret i en kastrull, häll i sirap, muscovadon, vetemjöl och saltet och låt det koka ihop i några minuter
Ville ju inte reprisera men ändå köra något höstigt, och blev genast bönhörd när jag hittade receptet på denna cheesecake med pecannötter, i en bakbok hemma i hyllan
Blir måhända godare med massa roliga sorters chili med olika form, färg och styrka, men om man vill slippa leta runt i specialaffärer kan jag garantera att denna chilin blev riktigt, riktigt smaskig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.