GI-knäckebröd. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. 1/2 dl mörk sirap (jag anväde rörsocker-sirap). 175 g ljus gluten- och mjölkfri basmix. När bröden jäst färdigt, placera dem i nedre delen av ugen och grädda 45-60 minuter. 1/2 dl mörk sirap (jag anväde rörsocker-sirap). 175 g ljus gluten- och mjölkfri basmix
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postGoogleMerLinkedInGillaGilla Laddar. En god och nyttig gratäng som smakar jättegott med en god sallad till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.