112 dl
Grönsaksbuljong/benbuljong eller vatten + färdig grönsaksbuljong
11 st
Broccoli
11 st
Blomkålshuvud (litet)
11 burk
(eller ca 200 gr) kokta och förberedda Vita bönor
1 En
nypa Salt
1 Efter
smak men mellan 1 tsk-1 msk VitvinsvinägerGör så här Hacka och stek lök och vitlök på låg värme i lite olja tills löken blir lite genomskinlig. Tillsätt därefter buljong (eller vatten + grönsaksbuljong) och låt det börja sjuda. Ansa och dela broccoli och blomkål i mindre bitar. Tillsätt i grytan tillsammans med bönorna och låt sjuda i ca 10 minuter tills grönsakerna är helt mjuka. Använd sedan stavmixer och mixa soppan helt slät. Smaka av och tillsätt mer krydda vid behov. Avsluta med en skvätt vitvinsvinäger, rör om och servera sedan!
Servera med broccolibollaroch bönsallad. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Skala rotsellerin och palsternackan och skär båda i fina tärningar
Fina smaker med örter, olivolja, selleri och blandade rotsaker. Det blir en fullvärdig och mättande vegansk måltid med röda linser i soppan och serverad tillsammans med något gott bröd
Skala och riv lök, vitlök och rotfrukter grovt i matberedare. Hetta upp en stor kastrull, fräs rotfruktsrivet i olja tillsammans med linser, tomatpuré och garam masala utan att det får färg
Värmande på vintern och fräsch att servera som en härlig sommarlunch. Soppan är ganska lätt och fräsch i smaken, gör gärna en dubbbelsats när du ändå är ingång för den går verkligen åt
Häromdagen var jag på en restaurang med en vän och åt och på menyn kunde man bland annat beställa majsbröd som serverades som ett tillbehör och med en klick smör
Skär av sparristopparna och lägg dem åt sidan för att spara till toppingen. Hacka lök, vitlök, fänkål och fräs i några minuter eller tills det har mjuknat
Till denna soppa ofta en Baguette com quejo fresco, alface, tomate, azeitonas e oregano (färskost, sallad, tomat, oliver och oregano) eller en Baguette com omelete, alface e tomate
Ansa och dela broccolioch blomkål i mindre bitar. Broccoli. En enkel och krämig soppa som får sin krämighet från bönor istället för grädde eller annan mjölkprodukt
Regniga och lite murriga sommardagar förgylls alltid av en god, värmande middag. Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
Kyckling ochbroccolipaj med tomat och chilli. Paj är väldans smidig mat, man kan ha i vad man har hemma, det passar bra för lunchlådan och så är det ju gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.