</i>1 kg Högrev </i>1 st Gul lök, finhackad </i>1/2 dl Balsamvinäger </i>1/2 flaska Rödvin </i>1,5 tsk Oraffinerat havssalt </i>1/2 tsk Svartpeppar, grovmalen </i>1 st Äpple, grovhackad </i>2 msk Tomatpuré </i>1 dl Champinjoner, skivad </i>2 dl Köttbuljong
</i>6 st Morot </i>4 st Potatis </i>1 st Sötpotatis </i>2 st Palsternackor </i>1/2 st Kålrot </i>Till att smöra formen Smör, kokosolja eller ghee </i>1 tsk Oraffinerat havssalt </i>1/2 tsk Svartpeppar, grovmalen </i>5 dl Grädde eller kokosmjölk </i>2 dl Riven ost
Jag fortsätter att äta fisk flera gånger i veckan, vegetariskt ganska ofta, och kött bara någon gång då och då, men det har blivit gamla favoriter i repris, eller med så få justeringar att jag inte tyckt det vara så mycket att blogga om
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Servera den möra högreven uppskivad med den mustiga såsen, palsternavkspurén och parmachipsen. Lägg ut parmaskinkorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg sedan över ett bakplpåtspapper en och en tung ex
Späd eventuellt med lite mer vatten. Fräs lök och vitlök. Lägg i kryddor och öl. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
För ner dem i grytan med purjolök. Ansa, skölj och skiva purjolöken. 1smör till stekning, salt och peppar. 1Skala rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. 1Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. 1Smörj en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.