Orginalinlägget Kokossmör – enkeltochgott hittar du på Hälsa som livsstil. Jag har provat att göra kokossmör på billigare varianter av kokosflingor men dessa är märkbart mycket torrare och släpper inte ifrån sig olja
Mixa mandelmjöl, kokosolja och salt i matberedare eller mixer. Häll över i en tätförsluten glasburk och förvara i rumstemperatur i 1-2 veckor eller i kyl under längre tid (i flera månader)
Det gick snabbt och smidigt och blev faktiskt förbluffande gott. Den är inte jättevanlig i grönsaksdiskarna, men kommer mer och mer och framför allt såhär runt jul
Det godaste äppelmoset gör du enkelt själv. Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Mitt egenpåtagna uppdrag gick ut på att göra ett enkelt vardagsfrukostbröd som inte kräver jäsning eller annat pyssel på morgonen, utan som går att skjutsa in i ugnen bums när man klivit upp ur sängen (tidigare försök här och här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.