Hacka vitlök,chili och de soltorkade tomaterna fint,blanda och fyll de snittade kycklingfileerna. Bryn lite skivad vitlök och lägg i botten,lägg i kycklingen,blanda tomatburken med grädden och häll över kycklingen
½ tsk vitlökspeppar. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Det blir en väldigt god smak på den när man har vitlökssalamioch mozzarellan gör det lilla extra. Funderade på om jag skulle grilla idag eller om det fick bli en rätt i ugnen, tog det osäkra för det osäkra och lagade mat inne
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Du behöver stekgryta/traktörpanna med lock och en stekpanna. smör och rapsolja att steka i. Vispa ihop kokosgrädde, kokosmjölk, sambal oelek och salt i
Strimla baconet och fördela över potatishalvorna. Salta och peppra. Skala och skiva lökarna, ta ut plåten med potatis och bacon, lägg över löken och vänd runt
Smörstekta vitlökschampinjoneroch en god örtsås till det och kvällen var biff. Ska vara ärlig och säga att jag varit lite skeptisk till just fläskytterfilé innan men jag inser att det beror på att jag på sommaren ibland köpt färdigmarinerad fläskytterfilé som är full av vatten och då blir den så där svampig
Ta bort fett och senor från fläskytterfilén. Krydda med rosmarin och timjan runt om. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.