Vitellotonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Sannolikt var det italienska invandrare som tog rätten med sig till Sydamerika
En klassisk VitelloTonnato ska lagas på kalvkött (recept hittar du i min italienska receptsamling). I likhet med originalet ska denna serveras kall, och den passar förstås perfekt på buffébordet på någon av vårens alla fester
Jag serverade grillad potatis till vid första middagen och bara en sallad med tomater och ruccola vid andra tillfället, då ju köttet var kallt och middagen mer liknande en klassisk vitellotonnato, men med härlig grillsmak
En klassisk italienare på likaså klassiskt vis, dvs med kalvinnanlår som huvudingrediens. Kryddade med salt och peppar och brynte runtom i smörolja i stekpannan på spisen
Mixa gräddfil med tonfisk, sardeller, kapris och citronsaft. Smaka av med svartpeppar. Skär fläskfilén i tunna skivor och servera med sås, citron, nykokt färskpotatis och rikligt med svartpeppar
Servera köttet med fettuchini och romansallad. Pressa saften ur citronerna. Blanda citronsaft, olivolja, hackad basilika, salt och svartpeppar i en kopp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.