Ta inte all citronsaft direkt och inte heller all olivolja – den häller du i lite i taget för att få rätt konsistens, men glöm inte äggulorna som jag höll på att göra och inte kunde begripa varför såsen blev så lös, syrlig och tråkig
Bred påtonnatosåsen. Häll på vin och täck sedan med vatten. Mixa alla ingredienserna till såsen med stavmixer, späd med köttbuljong tills den är lös nog att bre ut på köttet och smaka av med citron, salt och peppar
En klassisk VitelloTonnato ska lagas på kalvkött (recept hittar du i min italienska receptsamling). Men det går också att göra en underbart god liknande rätt på tunna skivor av fläskfilé
Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. Halstra tonfisken på hög värme i olivolja. Skär ett kryss i tomaterna på motsatt sida från kvisten och blanchera dem hastigt, lyft upp tomaterna och lägg ner dem i isvatten
Det hade inte nödvändigtvis behövt vara ett problem att äta ensidigt och återkommande om jag hade känt att jag mådde bra av att äta på detta vis, men det gör jag inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.