Den här gången har vi provat originalreceptet till den nu klassiska rätten Vitellotonnato. En speciell grej är att han låter kalven marineras … Läs mer →
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vitellotonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Tyvärr fick jag inte tag på något bra kalvkött så det fick bli vanlig fransyska på vuxen ko istället
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postMerLinkedInGillaGilla Laddar. En klassisk VitelloTonnato ska lagas på kalvkött (recept hittar du i min italienska receptsamling)
kapris - små. Lägg upp fisken tillsammans med den skivade kalven, den varma kaprisemulsionen, de torkade tomaterna, den stekta citronen, kapris och haricots verts
Tyvärr har jag tappat mitt matintresse - vem vet om det kommer tillbaka. Översatt på svenska så är det kalv med tonfisksås, det låter ju aningen skumt men det är gott
I Italien valde vi en gång att lite rebelliskt ändra på receptet och i stället för att koka köttet lägga det på grillen och sedan servera det med den klassiska tonfisk- och sardellsåsen som är så god och full med härliga medelhavska umamismaker
En klassisk italienare på likaså klassiskt vis, dvs med kalvinnanlår som huvudingrediens. Delade kalvinnanlåren på längden i två bitar, lättare att skära i tunna skivor om bitarna är lite smalare
Stek klart i ugnen ca 15-20 min. Sätt ugnen på 180°. Bryn fläskfilén i smör. Ta ut och låt svalna. Mixa gräddfil med tonfisk, sardeller, kapris och citronsaft
-”Jag vet, det står tonfisk på burk och det ska vara det. Vitellotonnato är enkelt förklarat tunna skivor av kalv som dressats med en kall tonfisksås på kapris och sardeller
Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Ingredienser till 3-4 personer. 850g Grytbitar av kalv, gärna med benca 2l Vatten (så att det täcker grytbitarna i kastrullen)1/2st Gul lök i grova bitar1/2st Morot skuren i skivor2st Lagerblad5st Vitpepparkorn50g Smör5msk Vetemjöl1l Kalvbuljong (från kokningen av köttet)1dl Citronsaft (ca 2st Citroner)1dl Strösocker4msk Dill, finskurenSalt & vitpeppar från kvarnSåhär kan man göra. Skär till grytbitar av kalvköttet, ca 3x3cm stora. 850g Grytbitar av kalv. 1l Kalv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.