Vitello tonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Jag har ätit vitello tonnato många gånger men aldrig lagat det förut
Nu, första gången vi testade att göra rätten, kompletterade vi med grillad zucchini och broccoli, men du kan servera din spagetti limone med vad just du känner för
Fiskfiléer limone4 port700 g vit fisk1 tvättad citron½-1 tsk salt2 msk vetemjölnymald svartpeppar3 msk fint hackad bladpersiljasmör eller margarin och olivoljaTill serveringKokt eller pressad potatiscitronklyftorsockerärter eller broccoliBlanda på en stor flat tallrik rivet skal av citronen med vetemjöl, persilja, salt och peppar
Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Nu när vår och sommar äntligen börjar närma sig kan det vara gott med något läskande att dricka. Detta är ett grundrecept på en svalkande och fräsch limonad, om du vill kan du lägga i lite bär, använda mineralvatten med smak eller tillsätta en skvätt flädersaft om du vill ha lite sötma
Det här blev mitt bidrag på barnbarnet Konrads studentbuffé igår. En klassisk italienare på likaså klassiskt vis, dvs med kalvinnanlår som huvudingrediens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.