Köttmiddagar

Köttmiddagar

  • 6 Recept
Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar

Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 900 gram fläskfilé(er) 4 st kabanoss , eller annan kryddig korv 2 st paprika , röd 1 burk(ar) syltlök , liten 1 burk(ar) cornichons , liten, eller ättiksgurka 1 dl oliver , svarta 1 odefinierad vitlöksklyfta(or) , efter behag 1 odefinierad smör 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 1 odefinierad vetemjöl , att reda av med 5 dl matlagningsgrädde Köp receptet
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen