Kasta ner vitlökarna och låt det hela småputtra någon minut. För hos Charlotta kan man idag läsa om Gröna bandet och vad det betyder, dels för henne personligen men också vad det står för
grön pesto. Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget
Skölj matvetet och låt rinna av i en sil. Gör samma sak separat med de blandade bönorna. Torka av och salta kycklingbitarna och lägg i en ugnsform med låga kanter
Grön sparrissoppa med vit tryffeloljaPortioner. Skiva ner resten av sparrisen och fräs tillsammans med lök och vitlök i smöret tills löken är mjuk och genomskinlig
till dessert bjuder jag på vit chokladmousse eller chokladkräm som det heter i receptet. 300 g vit choklad ( jag använder odense )1 ägg (ska vara två, men det gick lika bra) 2 äggulor1 dl florsocker5 dl creme fraiche naturell (ska vara 6 men jag tyckte gott det räckte)färska bär & ett par kvistar citronmeliss. -) (fast mina margaritas får jag vackert vänta med i det här läget) 300 g vit choklad
Grön pastafärg. Morgonens inlägg bjuder på Macroner med ljuvlig fyllning av vit choklad o lime. -) Jag har för vana att alltid använda rumsvarm äggvita, som står i rumstemperatur ett dygn
Gör vitsåsen genom att blanda mjöl med kall mjölk samt salt. Recept. D. ons, 2013-10-09 13. 16. 15min. (0). 1. Koka ärtorna och sila sedan bort vattnet
Vit fläderglögg. Sila, tillsätt vitt vin och värm glöggen den ska inte koka. Vit fläderglögg har varit husglögg här sedan receptet kom med Lantlivs julnummer 2009. 1 flaska torrt vitt vin. 1 kanelstång 1 stjärnanis 1 flaska torrt vitt vin
Härliga primörer i form av vit och grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Smaka av såsen med pepparrot, dill, salt och vitpeppar. 11 skiva vitt bröd, cirka 30 g. 12 krm vitpeppar ur kvarn. 11 bunt sparris, grön eller vit eller blandat. 1salt och vitpeppar. 1pressad potatisBlanda alla ingredienser till färsen i en bunke och smaksätt med salt och vitpeppar. 1Skala lökar och vit sparris till såsen (grön sparris behöver inte skalas)
Skär bort delar som blivit för mörka. Tvätta morötterna och grilla dem hårt eller rosta dem i ugn på ca 250 grader utan olja tills de har blivit mjuka och fina, ca 20 minuter. 3 klyftor vitlök, skalade. 3 dl torrt vitt vin. 3 gröna tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.