Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Blanda de torra ingredienserna o varva ner i smeten tillsammans med mjölken o kaffet. Jag har bakat kardemumma och kaffekaka från min fina bok Vinterns söta
Flickorna med kompis fick fika på dessa kakor med go smoothie till efter skolan. Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt
Jag fick lust att baka, så det blev först lite Morotsbröd och sen även Päronmuffinsmedkardemumma. Dela päronet i bitar (storlek efter smak) och blanda med kanel, socker och kardemumma
200 g rumsvarmt smör 4 1/2 dl vetemjöl 2 1/2 dl strösocker 1 tsk hjortronsalt 1 msk vaniljsocker 1 msk finmalen kardemumma Blanda samman samtliga ingredienser o blanda till en jämn deg. (här är jag inte riktigt överens med tiden i ugnen, mina var inne i ca 12 minuter - men blev väldigt knapriga o goda) Ha, tror jag skall göra Lills luftlätta småbröd eller prästgårdsnötter nåndag
Jag vet inte om de är särdeles mer franska än något annat här i livet, men eftersom receptet utgår från en kaka som jag brukar kalla ”den franska päronkakan” kändes det rätt (och onekligen lite exotiskt) att låta prefixet få följa med även i muffinsform
Det var mycket bakning och bland annat gjorde man muffins med lemon curd. Originalreceptet finns här och det följde jag i stort sett förutom att jag saknade yoghurt och så bytte lemon curd med päronmarmelad förstås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.