Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. 4 äggvitor (vispas till hårt skum + 1 tsk ättika). 2 ½ dl vispgrädde och hallon och hyvlad vit choklad. 4 äggvitor
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Som alltid undrar man vart tiden tagit vägen, den går alldeles för fort. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Vispa ägg och socker till en fluffig vit smet (gasa på för fullt). Inte gott om den rinner, men eftersom den skall stelna i kylen sen så får den inte heller övergräddas
Bottnarna blev fluffiga och smakade precis som när man köper tårta på konditori och fyllningarna blev väldigt lyckade också, både den med hallon och blåbär och den med vit choklad och citron
Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper. 250 g vit choklad. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning
Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en med vit choklad. I helgen när jag hade mitt kalas bjöds det som sagt på en hel del gottigheter
Klä den med höga kanter, ungefär dubbelt så höga som originalkanten på formen. Bakboxen i april innehöll ingredienser till en tårta med hallonmousse och vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.