Den vita chokladen ochsaffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad. 5 g saffran (1 påse) + lite strösocker
Vitchokladkladdkakamed hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vitkladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Riv ner det och krydda sedan med lite kardemumma. Jag tog ett vanligt recept på lussekatter men bakade ut det som snäckor och hade helt enkelt i chokladen, mandelmassanoch kardemumman som fyllning
Nu är det ju bara oktober än så länge, men idag köpte jag även vita hyacinter på Lilling Cottage. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvit choklad och chokladmaräng". Under chokladmarängtäcket finns en ljummen kladdkakamed bitar av vit choklad
Grovhacka den vita chokladen och tryck ner den också. En snabb sökning visar att det kan vara gott att göra äppelpaj - det ska jag prova - eller kladdkakamed degbitar i - det har jag provat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.