Det här är första året som vi går på grillmässan men det är skönt att det är utomhus så att det funkar att ta med Felicia i barnvagn (hoppas att hon kan passa på att sova under hela eventet)
Dukning inspirerad av eventet jag var på i veckan, med vildljung från tomten. Imorgon fyller min sambo år vilket var en bra anledning att bjuda in till middag i lördags
Vegme bidrar med produktcheckar till våra Patreons och gör eventet möjligt. Så om ni – precis som jag – planerade att stå och laga julmat hela lördagen så kan vi göra det tillsammans
Själva eventet kan ni läsa allt om här, i ett tidigare inlägg jag skrev direkt efter. När maten inte är den huvudsakliga grejen, men mycket väl kan förstöra en upplevelse totalt om den är dålig – för vem har ärligt talat inte åkt på festival, eller något liknande bara för att behöva tugga på sega, halvfrysta pommes, sunkiga burgare och dricka blaskig öl och varit ganska missnöjd med det hela
– Recipe in english further down –. Då Tylösand tyvärr ligger lite väl långt bort hade jag ursprungligen inte planerat att vara där med Jävligt Gott, men sen fick jag en fråga gänget bakom det nya finska superproteinet Pulled Oats om jag var sugen på att göra en rätt på deras produkt till en av luncherna under eventet
Bilderna är dels ICAs pressbilder, dels mina bilder, från eventet . Vad pysslar vi med julen 2016. Den röda tråden julen 2016 är ‘En jul tillsammans’. Där har vi redan ett viktigt inslag under julen 2016. Det blev ‘sneak peek’ på deras nyheter till jul, genomgång av undersökningar om vad som gäller julen 2016 och avsmakning av julmaten vi förutspås äta till jul. Julen 2016 umgås vi alltså i större utsträckning precis som vi gjorde på frukosten då vi sattes vid runda bord till frukosten och p g a upplägget så skickades sakerna runt och sociala möten möjliggjordes
Särskilt på baguetten som blev saftig och lufrtig på samma gång – så jag bestämde mig för att inkludera det receptet i min e-bok Baka naturligt glutenfritt och lyckas
Innan jag drog iväg till eventet så hade jag lyckats samla ihop en liten trupp som ville träffas för en drink innan eventet i baren nere på mitt hotell
Ni kan läsa mer om själva eventet och upplägget på det i förra veckans inlägg, här tänkte jag fokusera mer på den huvudrätt som jag tog fram för att passa till eventets huvudperson Brutals nya Raw Law Raspberry Weissbock som de kallade den vilket är en veteöl infuserad med färska hallon
Länk till eventet på facebook…. Inled hösten med kunskap och inspiration. Kom på en heldagskurs den 29 aug med provbak och demonstrationer till charmiga matlabbet i Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.