Ungerska grillspett med fänkålsstuvning och persiljestekt potatis – Trerätters med Brutal Brewing, huvudrätten

Ingredienser

  • 3 påsar á 280 g Oumph naturell eller thyme and garlic
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 1,5 msk kikkoman soja
  • 1,5 msk mörk grönsaksfond
  • 3 msk stark ungersk paprikapuré, finns att köpa i välsorterade matbutiker och saluhallar. Går att byta ut mot 1,5 msk tomatpuré och 1 msk sambal olek
  • 1 msk ungersk paprikakrydda (går att byta ut mot vanligt sött paprikapulver)
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk hela kumminkorn, lätt stötta i mortel (obs, ej spiskummin utan den anisdoftande sorten som används i brödbak)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl öl, gärna Brutal Brewing Cirrus The Cloudy lager!
  • 1 dl hackad persilja
  • 4-6 grillspett i metall
  • Fänkålsstuvning, 4-6 portioner
  • 1,5 fänkål 1/2 spetskålshuvud
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk hel kummin
  • 2 dl havregrädde
  • 150 g Oatly På
  • Mackan färskost
  • 1 msk ljus grönsaksfond
  • 1/2 citron 1 dl hackad färsk dill
  • Salt och peppar
  • Persiljestekt potatis, 4-6 portioner
  • 500 g färskpotatis eller annan liten och fast potatissort
  • 2 dl färsk bladpersilja
  • 3 msk rapsolja
  • Salt och svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.