I lördags åt vi en av mina favoriträtter som min mamma alltid lagar åt mej - KycklingSambaloelek. Lägg kycklingen på bacon & purjolöken, häll över såsen
Jag kan ärligt säga att detta är första gången jag äter så saftig kyckling. Jag använde mig av två teskedar sambaloelek och då får man lagom styrka, vill man ha lite starkare så ta ytterligare en tesked
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen
Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll såsen över kycklingfiléerna. 2 kg kycklingfiléer. 1½ tsk SambalOelek. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 90 minuter (om kycklingen är frusen, annars skulle jag gissa på ca 65-70 minuter). Skriv utE-postFacebookTwitter 2 kg kycklingfiléer. 1½ tsk SambalOelek
4 st Kycklingfiléer. 3 tsk SambalOelek. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll sedan på soja, 2 msk smält smör och kryddor. Stek kycklingen i ugnen i 225 grader till en innertemp på ca 70 grader (ca 20 min). Låt sedan kyckling vila under folie i ca 5-10 minuter så den saftar till sig. Under tiden kycklingen är i ugnen, riv vitkålen med osthyvel och stek mjuk på medelvärme i 2 msk smör, 3 tsk SambalOelek och några varv med saltkvarnen. 4 st Kycklingfiléer. 3 tsk SambalOelek
Lägg tillbaka alla filéerna i pannan, tillsätt sambal, vitlök, grädde och soja. För 4 personer Kycklingen. 1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambaloelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden. 4 personer Kyckling. 1 kg kycklingfilé. 2-4 tsk sambaloelek
Se till att kycklingen är tinad och ej fryst. Rör ihop creme fraiche, grädde, soya och sambaloelek. Häll sedan över såsen och lyft kycklingbitarna med en gaffel så det såsen når alla vrår i formen
I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambaloelek istället
Blanda ihop crème fraiche, grädde, sambaloelek, chutney och soja. Nu är det lördag och dax för ett nytt recept, bra pris på kycklingfileér perfekt då får det bli en kycklinggratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.