Ett recept på vildjäst att använda när du tex bakar levainbröd. Sila nu bort aprikoserna ock häll vildjästen i en burk med lock på som du sedan förvara i kylen där den håller i c
Så matar du en vetesurdegsgrund. Om du inte ska baka med vetesurdegsgrunden direkt, ställ in den i kylen och mata den ca 1 gång i veckan. Spara ca 50 gram av vetesurdegsgrunden i burken. Se till att alltid spara minst 50 gram av vetesurdegsgrunden, som du håller vid liv genom att mata enligt ovan
Deg300g vetesurdeg400g vetemjöl special1/2 matsked nymald kardemumma180g mjölk2,5g salt150g socker1 ägg100g smörFyllning100g smör80g socker20g hemgjort vaniljsocker10g kanelKnåda alla ingredienser till degen utom smöret på låg hastighet i 15 minuter i degblandare. Sikta florsocker över de färdiga bullarna 300g vetesurdeg
Jag börjar med att göra en vildjäst. Eller prova använda din vildjäst i detta recept. Jag har startat min mammaledighet och redan efter mindre än en vecka myllrar det av idéer i mitt huvud
Idag ska jag försöka mig på ännu en vetesurdeg, ska även gardera mig och göra en rågsurdeg. Jag ska idag testa ett annat recept på vetesurdeg som jag hittat
Jag började med att gör Vildjäst på gula russin, vatten och honung. Då vi har lite dåligt med surdegshotell här i krokarna och jag ännu inte kunnat med att be någon i min omgivning om att ta hand om mina surdegar, så dog de här i somras när jag var på semester
Surdegsfrallor på vetesurdeg. Provade ju kronjäst rågsurdeg för ett tag sedan och nu testade jag deras vetesurdeg, burken kostade runt 17 kronor och luktade inte fullt lika surt som rågsurdegen. 1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg. 1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg
Det här är andra gången på en vecka jag bakar vetesurdegsciabattas. Har 2 års bakande av stora levainbröd gjort dem misstänksamma mot vetesurdegsbröd i ny förpackning. IngredienserPeppad vetesurdeg ca 100g650 g vatten900 g vetemjöl special ( jag använder kungsörnens)50 g rågmjöl25- 30 g saltDag 1, kväll100 g Peppad surdeg100g ljummet vatten150 g vetemjöl specialGör så här
120 g (ca) vetesurdeg. Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen
Här bakas det med surdeg så det står härliga, i helgen bakade jag och bjöd på jobbet vi är ju inte bortskämda med att bli bjudna på "frukostfika" Då man arbetar helg så kan det vara trevligt med lite nybakat
Experimentet att baka kanelbullar på vildjäst föll väl ut. Om man inte visste att de var bakade på vildjäst skulle man nog kunna ta det för en bra bulle vilken som helst, men om man vet om det så smakar de naturligtvis alldeles särskilt gott
Har ju haft vildjäst stående i kylen, har länge tänk baka på den men så har det inte blivit av, men så blev jag himla sugen på att baka kanelbullar och då passar det ju bra att testa på vildjästen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.