Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Jag fortsätter att testa den nya bakformen från Nordic Ware. Eftersom den är så pass mycket större än alla mina andra formar, måste ju alla recept göras om och anpassas
Så matar du en vetesurdegsgrund. Om du inte ska baka med vetesurdegsgrunden direkt, ställ in den i kylen och mata den ca 1 gång i veckan. Spara ca 50 gram av vetesurdegsgrunden i burken. Se till att alltid spara minst 50 gram av vetesurdegsgrunden, som du håller vid liv genom att mata enligt ovan
Idag ska jag försöka mig på ännu en vetesurdeg, ska även gardera mig och göra en rågsurdeg. Jag ska idag testa ett annat recept på vetesurdeg som jag hittat
Surdegsfrallor på vetesurdeg. Provade ju kronjäst rågsurdeg för ett tag sedan och nu testade jag deras vetesurdeg, burken kostade runt 17 kronor och luktade inte fullt lika surt som rågsurdegen. 1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg. 1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg
Det här är andra gången på en vecka jag bakar vetesurdegsciabattas. Har 2 års bakande av stora levainbröd gjort dem misstänksamma mot vetesurdegsbröd i ny förpackning. IngredienserPeppad vetesurdeg ca 100g650 g vatten900 g vetemjöl special ( jag använder kungsörnens)50 g rågmjöl25- 30 g saltDag 1, kväll100 g Peppad surdeg100g ljummet vatten150 g vetemjöl specialGör så här
120 g (ca) vetesurdeg. Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen
Här bakas det med surdeg så det står härliga, i helgen bakade jag och bjöd på jobbet vi är ju inte bortskämda med att bli bjudna på "frukostfika" Då man arbetar helg så kan det vara trevligt med lite nybakat
100 gram vetesurdeg. 100 gram vetesurdeg. Bakade en ny omgång av Briocher häromdagen, så underbart gott, gillar verkligen smörsmaken, inget man bör äta dagligen med tanke på mängden fet
Kalljäst formbröd med vetesurdeg, 2 stDag 1 morgon/em100 g vetesurdeg200 ljummet vatten150 g fullkornsvetemjöl50 g grahamsmjölBlanda ihop i en skål, lägg på plats och låt stå i rumstemperatur tills kvällen. 100 g vetesurdeg
SAFFRANSBULLE PÅ VETESURDEG, cirka 30 bullar. Dag 1, kväll100 g vetesurdegsgrund350 g vatten500 g vetemjöl---1 g saffran10 g rom. 100 g vetesurdegsgrund
Hittade detta recept för ett tag sedan men har absolut inte en aning om var. Bakade i alla fall dessa limpor för första gången idag och de blev riktigt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.