11 litet
huvud rödkål 300 g viltfärs 200 g fetaost 3 kvistar färsk rosmarin 1 st gul lök 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 msk honung olja till stekningSätt ugnen på 175 grader.
Ta bort roten på kålhuvudet och skär rödkålen i bitar.
Finhacka löken. Fräs rödålen mjuk, ca 10-15 min, tillsammans med lite honung i olja i en stekpanna på medelvärme. Blanda lök, vilttfärs, rosmarin och smulad fetaost.
Smörj en ugnsfast form och lägg i hälften av kålen, sedan färssmeten och sist resten av kålen på toppen och ringla över resterande honung. Grädda din kålpudding högt upp i ugn i ca 45 minuter.
Just nu gör jag mycket sallader medrödkål i. Lite olivolja ringlad över och ett par par varv med svartpepparkvarnen och vips har man en god och fräsch sallad till maten
Inlagd rödkåloch rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
När jag och brorsan var små brukade hon göra sin kålpudding som mormor gjorde, kål i botten och på toppen med färsen emellan, så att vi lätt kunde ta bort kålen som vi inte tyckte om då
Smaka av med salt och peppar. Fetaost biffar med soltorkade tomater. Potatissallad med sparris. Smula ner fetaosten i färsen, viltkryddan och salta och peppra efter smak
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.